HTML

Soltvadkert

Célom Soltvadkert város önkormányzati képviselőjeként a munkámmal kapcsolatos ügyek ismertetése. Várom a lakosság hozzászólásait. Ha képviselői segitségre van szükség - bármivel kapcsolatban - írjanak a zsiklagyozo@gmail.hu címre. Tisztelettel: Zsikla Győző

Friss topikok

  • Lajos László Fekete: Majd ú gy járnak a szőlő ültetvényekkel is mint annak idején a tejelő szarvasmarha állomány csökk... (2019.09.22. 16:00) Javaslat a szőlőtermelők megmentésére
  • Magdolna Kugelman: Győző!Miért hagyatkozol szóbeszédre a borfogyással kapcsolatban?Miért nem kérdezel meg engem?Ponto... (2014.05.06. 19:40) Az olasz tablettás bor
  • dr rohonczy: A blogban leírt, az utak állapotával kapcsolatos megállapításaid tények.Ilyen minősíthetetlen álla... (2014.03.13. 18:31) Soltvadkerti rossz utak
  • Dalma Grosz: Maximálisan egyetértek Zsikla úrral. Bizony sokszor szembesültem már én is ezekkel a csúf virágágy... (2013.05.31. 08:33) Soltvadkerti virágok
  • samu69: Nem értek egyet a képviselő úrral. Én szeretek kerékpározni és nehogy már Ön mondja meg, hogy csak... (2012.12.16. 14:37) Rossz úton járunk!

Linkblog

Képviselő-testületi ülés 2010.11.25.

2010.11.27. 16:57 Zsikla Győző

 

21 napirendi pontot tárgyaltunk. Annyi időm nincs, hogy mindről beszámoljak, ezért  csak néhány érdekesebb témáról írok röviden.
Környezetvédelem: Kérem a lakosokat, hogy műanyaggal, gumival ne fűtsenek, mert magukat és gyermekeiket is  mérgezik ezzel!
Áremelések : A Gazdasági Bizottság álláspontja, hogy a külső cégeknél
( pl. kéményseprő)az inflációt nem kell figyelembe venni az áremelésnél. Az önkormányzat saját cégeinél pedig akár az infláció felett is lehet az árakat emelni. Szerintem az önkormányzat cégeinek is takarékosabb működéssel kellene átvészelni a nehéz időket, nem pedig a költségek emelkedésének automatikus lakosságra történő áthárításával.
Tanyagondnoki szolgálat: Eddig a Baptista Egyház fenntartásával városunk fele külterületén működött ez a szolgálat, mostani egyhangú döntésünk értelmében a külterület másik felén az önkormányzat fogja működtetni. Akit érdekel, hogy ez miről szól megnézheti például itt: http://www.zalaifalvak.hu/index.php?cid=254
A polgármester jutalma: Az ügyrendi bizottság elnöke Udvarhelyi Attila terjesztette elő, hogy a polgármester kapjon egy havi illetményének megfelelő jutalmat. A többi képviselővel ellentétben nem szavaztam meg.    
 Különvéleményem indokai:
 1. Polgármesterünk illetménye jelenleg bruttó 504000 Ft + ennek 30%-a költségtérítésként + gépkocsi használat és telefonhasználat. Az SZJA változás következtében ebből a viszonylag magas bruttó bérből havonta kb.40 ezer Ft-tal fog többet kapni januártól. Közel plusz 500 ezer egy évre ez nem elég jutalom?
2. Bizottsági ülésen tudtam meg: Annak ellenére, hogy a város vezetése megígérte a tűzoltóinknak a belvíz elleni védekezés túlóráinak kifizetését, végül felét sem kapják meg. Örüljenek ennek is, hiszen régebben semmit sem kaptak. Azt nem kapják meg amiért megdolgoztak, mert kevés a pénz. A polgármesternek azért jut jutalomra is, számomra ez így nem elfogadható!
Selymesi kerékpárút: Az előző bejegyzésemhez híven napirend előtt rákérdeztem a kerékpárút közepén maradt villanyoszlopok ügyére. A polgármester válasza: A beruházó hibázott, nem kérte meg időben az engedélyeket, de ha ő nem egyezett volna bele ebbe a megoldásba, az önkormányzatok  késve jutnának a pályázati pénzhez. Jogi felelősség nem terheli, az erkölcsi felelőséget vállalja.
Ha - ne adja az ég - balesetet okoznak az ottfelejtett  oszlopok, az érintetteket azt hiszem ez a válasz nem fogja vigasztalni!
Közmeghallgatás:  2010. december 09. 17.00 órai kezdettel a Városi Művelődési Házban lesz.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zsiklagyozo.blog.hu/api/trackback/id/tr712477103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása